Klik DapatWang $ Nuffnang kat sini sebagai sokongan kepada saya.Terimakasih...

Friday, September 16, 2011

Tektik tipu: Product AMG Italy kat Tesco.


Hari ni sempena cuti Hari Malaysia, sy bawak anak2 jalan kat Tesco ,Seberang Jaya. Lepas je bayar kat Tesco, saya didatangi sorang promoter, katanya nak bagi hadiah free kalau sy isi form dia. Masa isi form itulah, dia cerita sikit pasai product dia, microwave, induction halogen cooker etc...Harga setiap barang dlm RM3000++

Saya tertarik gak degn microwave dia. Sbb boleh goreng apa2 tanpa minyak. Boleh jugak sediakan makanan yg sihat untuk family. Masa duk sembang2 dia ada bagi kat saya 2 voucher . Bla saya bukak, ada dapat free RM1000, dan percuma 1 lagi barang dgn harga RM3500 kebawah. Dlm hati, woo bertuah jugak saya ni hari ni. Masa tu dah rasa memang nak belilah ..microwave oven + Induction cooker dng harga RM2300+++

Tapi terfikir jugak, kena call husband dulu takut balik nanti kena marah pulak. Then, husband kata tak yah lah , semua tu tipu...Then saya kata kat promoter tu, saya nak balik discuss dgn husband dulu, nanti malam saya datang bayar. Promoter2 tu kata tak boleh sebab saya boleh guna voucher tu waktu tu je.. then, sy pujuk diaorang, bagi masa sampai malam ni.

Then, bila saya balik, saya search kat internet pasal product ni..AMG Italy..tapi tak de pun. Yg ada, sbb ada orang nak jual product ni.. bila saya search pasal `microwave goreng tanpa minyak`..saya terjumpa blog ni..dia pun tertipu, tapi product dia namanya Arezzo. Dia tertipu kat Giant. Cara cerita dia dgn cara promoter AMG Italy ni kat Tesco tadi adalah sama, promoter buat 2 terkejut bila kita dapat voucher ni.

So, sama2 kita berhati2 dgn cara penipuan masa kini..sekarang mungkin dah tak de gores n menang tapi cara lain pulak..






Related Posts by Categories



Widget by Scrapur

120 comments:

  1. kak..tny leh...mksud akk tipu camne???huhu..sy pom dpt 2 v0ucher tu..satu dpt yg rm200 n satu lg dapat 2 gmbr hadiah free iaitu set kitchen yg hrga rm 3188... satu brg ag vacuum rm2980....so,sy nk tny tipu cane kak?? sy dh wt pmbyrn rm1600 dh... rugi dh saya ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kena tadi kat giant Alor Star, beli rice cooker+ microwave....................sangatlah menyesal. patutlah angkat rice cooker dia ringan semacam jer....duuhhh...baru jer ingat nak jimat....

      Delete
  2. apa yg saya survey, sebenarnya harga setiap barang murah je, tak sampai 1 ribu setiap barang tapi dia letak 2-3 ribu..tu yg tektik tipu..

    ReplyDelete
  3. aduh, saya dah kena, ingatkan bertuah, rupanya mlg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun dh kena.walaupn dah rugi.sy bt aduan penguna.

      Delete
  4. SAYA PUN TERTIPU ARINI....INGATKAN BTUAH TP....NK WT CMNER...DEKAT 3RIBU HBS DLM SEKELIP MATA UTK BRG YG XSEBERAPA...

    ReplyDelete
  5. sy pun kna arinie tp sempena krismas plak....sib bek xamik dpt 2bg preeee halogen cookeer n vacuum pas 2 kna bli 1brg g laaa 3k>>>..sib bek xamik hampeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon hamper terkena. di giant kelana jaya. tp ad x dye suh isi borang bagai? tp sy nasib bek x beli ap2 n x kluar kan duit langsung .

      Delete
  6. nk tny saudari yg bayar rm1600 2,saudari dpt bawk balik barg apa?apa yg saudari beli?saya nk tny pendapat.say pun dh terbeli barang amg 2 arini.tp saya bru bayar rm300.dia bg saya multi cooker sebagai free gift.klu sya jelaskan baki lg rm 1600 sy akan dapat induction cooker dng 1 hadiah mesteri sbg free gift.apa ptt sya buat sekarang..perlu sya byar bg atau pun abai kan sja..

    ReplyDelete
  7. salam...arini say pegi dekat billion kota bharu kelantan,promoter tu pompuan,bukan men promote barg,pastu bagi voucher 2,saya da agak da,ni mesti ada maksud tesembunyi,pastu saya bukak dapat 2 barang percuma,dia kata tahniah saya dapat percuma,tapi saya da agk ,dia mesti nak soh saya beli barang dia..yang pelik nya bakan men dia buat terkejut,haha saya tengok dia buat2 terkejut tu,napak sangat tipu...seb bek xamik...kepada saudara /saudari,susah kita nak dapat benda percuma sekarang,mesti punya ada udang sebalik batu,so berhati-hati ea semua.....:-)

    ReplyDelete
  8. Sama laaa...smlm saya shopping2 kat billion alor setar...terkena voucher 1000 n cr tipu dia sama...taktik yg sama..sib baik sy x pcaya n col adik suruh dia search tenet on da spot...n adk tjumpa blog nie...
    Kpada smua tlg hati2 dgn diorg2 nie...kalu nk repot polis pon boleh dah niee

    ReplyDelete
  9. kalau ada yang tertipu,buat aduan kat hal ehwal pengguna,masuk tribunal ie court. Tp kalau kata persetujuan dah dicapai antara 2 pihak sebelum court,xperlu wat tribunal..sebarang maklumat berkenaan aduan,boleh tanya hal ehwal pengguna sendiri..http://eaduan.kpdnkk.gov.my/intro.jsp?cocd=BPA&siteid=MASTER&lang=2

    ReplyDelete
  10. DAH TERKENA DAH... TAK PASAL2 HABIS DEKAT 3RIBU.. KAT GIANT PLENTONG.

    ReplyDelete
  11. aslmkm....sya dah tertipu br je td...syer kena byr rm 1980...syer dhulukan kad kredit sya...sles man tue ckp mula bulan 3 bru byr than dia akan bg kad untuk syer buat payment pada kedai tue...sedgkn kad kredit syer yg akan gune...so mcm mne syer nk byr????

    ReplyDelete
  12. I td lps habis beli groceries kt Giant Batu Caves, ada promoter lelaki ni dtg bagi i voucher and i jd pemenang bertuah dgn voucher RM500 and Rm100 dgn dpt 2 sponsor package induction cooker, microwave oven, multi cooker.Bila i dapat voucher Rm100 tu, promoter tu buat2 terkejut sambil tanye kt lg 1 promoter n dia terus buat panggilan.lps tu ckp klu i activate voucher RM100 tu and beli set RM3188 and dpt 2 set worth rm3388 each. I berminat but at the same time rase something fishy behind but i still pay RM50 dep.I ckp dgn diaorg esok i dtg byr full.So diaorg siap suruh i bwk kfc skali utk diaorg esok. Lucky my hubby search internet and found this blog tonite. Klu x habisla duit i rm3000 esok. huhuhu..tq guys

    ReplyDelete
  13. SALAM... SY PUN SUDAH TERKENA KT GIANT ALOR SETAR.... BOLEH BANTU SYA MCM MNA NK BUAT REPORT....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pun terkena kat giant alor setar...naya..

      Delete
    2. Giant Alor Star jugak..tapi name brand lain..
      brg murahhhhhh..rice cooker ringan jerrr...microwave xthu la thn ke tak...aish..nyesal xsurve internet dulu...

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Saya nak bgtahu siap2 lah kpd siapa yang belum terkena. Nama Brand dekat Giant Alor Star tu dah tukar jd EWAY GERMANY. Jaga2 ya! geram betul tipu mak saya ibu tunggal dah pencen pulak tu. mase tu saye takde kat situ. Kesian mak saye. Dia eksaited gores dpt seribu. ugghh!! geram geram gerammmmmm !!!

      Delete
  14. Hi everyone . . . Im Albert from the Philippines.Somehow i can understand all your blogs and stories. Just this afternoon Ive been to giant mall sana Plentong for some stuffs i need for the week. A girl staff offered me also a free voucher, same thing i filled up the small form then i open a sealed voucer . . . it says a have the privilige to own the halogen cooker plus the vacuum for free with a single condition . . . i should buy any of the listed products. I feel a bit excited and yet doubtful. doubtful because im taking home worth 6k rm products percuma and yet i still have the stuff i bought. however the doubt is stronger than my crave for the free items. I called up my local Malay friend and he confirm to me its a scam. I was stunned to know . . . I smiled to them and walk away giving them blankpoint as to what happened to me, i thought things like this exist only in our country, sama saja.

    ReplyDelete
  15. As-salam, saya pun dah terkena di Giant BT Caves. Habis 3ribu kad kreditku digores...apa nak buat lg, guna je le brg2 yg dpt tu, induction halogen cooker, microwave oven, water filter vacuum and air purifier. Huuu3

    ReplyDelete
  16. hehehehe..lucu pom ada..nk mrh pom ada.. sy yg byr rm1600 pegi 2nd round wt fullpymnt.. adoii laaa... aitu dlm blog ni sy sesorg je yg tcongok kt ats skli tu..nk btny n bc kwn2 len pn tarak boley... so, skg kpd spe2 yg dh tkna..nk wt cne kn..tp ade sorg mber sy tu bl die dpt tau sy kna sm cm die kna, die tros pegi report kt tribunal pguna... tp sy x sure kes yg die angkt tu skrg smp mn n ape tindkn yg dorg ambik kt saleman n slegirl keparat tuh.. ermm mcm2 kn taktik jht skg..pndai dorg mengelirukn mata n minda kite.. last2 rugi rm3000....hanya ALLAH yg akan membalasnya..

    ReplyDelete
  17. mana2 pon ada!.. saya pon nyaris terkena!

    ReplyDelete
  18. sy pun br kena td kat IOI mall...rm15oo dah byr tggl lg rm1600.. klu cam ni x pyh bayar la yg bakinye....aduh tipah tertipu....

    ReplyDelete
  19. Ambil apa tindakan utk penipu? report polis? minta balik byr yg kena tertipu?

    ReplyDelete
  20. Ana sampai sekarang ker awk xbyr balance tu? Sy pon terkena jgk nih.. Lps baca komen2 ni sy pon rase xnak byr balance tuh jgk.. Agak2 ade ape2 effect pd kita ker nnt?

    ReplyDelete
  21. saya pun hampir2 nak terpedaya di 1Borneo, Kota Kinabalu...saya layan ja apa yang diorang terangkan..but at last, saya pegi begitu saje sbb kena buat bayaran masa tu jugak..pastikan berhati2 dalam apa jua keadaan..ramai penipu di luar sana

    ReplyDelete
  22. Saya da kene tipu RM100 .. Esok na g mintak balik duit tuh .. if tak bagi , memang stand by ah dyeowg kene .. nak buad report polis depan mata dyeowg .. pedulik ahh ..

    ReplyDelete
  23. Betul ke semua ni tipu?dah ade bukti ke?

    ReplyDelete
  24. saya juga rase mcm dah kene tipu...coz dekat blog nie,dah ternampak lokasi kejadian yang sama (giant plentong)..taktik yag sama..kene gores kredit kad saya..tp katenya die akan buat bank balance transfer pade kredit kad saya..betul ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya terkene semlm..dia org dah debitkan sebanyak rm 3288 dr akaun saya.dalam masa 14 hari sya akan dpt balik wang tersebut. dpt balik duit,baru bermula installment..dia org ckp tu duit sebagai gerento jer.betul ke ni

      Delete
    2. Dpt blek xuit yg dbt dri akaun kta 2

      Delete
    3. Mcm ni la sy knee..ckp nk bnk in blk dlm mse 2mgu..now dh dkt 3mgu...sy dh uat rport polis..nk fight kt tribunal

      Delete
  25. Lina...smpi skrg sy x byr..diaorg ada tel tanya bila nak dtg byr...sy ckp terus terang..diaorg x marah pun nmpk sgt brg tu sebenarnye murah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana dan lina nak tanya ada tak promoter tu suh isi borang sebelum bukak vouncer ? ad ap2 effect x kat kite nanti ? takut laaa dgn penipuan ni .

      Delete
  26. saya pun terkena, tp tak tahu nak rujuk kat saper..rm 3000+++...nak tuduh dia org tipu, urusan jual beli tu betul, ada receipt...entah, tak tahu nak cerita.. ad saper2 nak berkongsi dgn sya..sedih sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. En sepatutnya pegi je dan ugut nak repot ke tribunal tuntutan pengguna. Kita sepatutnya tahu akan hak2 kita sebagai pengguna. Jgn biar mereka berleluasa...
      Ikhlas dari Insan Yg Berprihatin!

      Delete
    2. Saya prnah krja syarikat tu.smua tu bohong je.nak dapat balik duit senang je.bawa ramai laki.pergi mgamok kat kedai tu.tu cara pling cepat dapat duit

      Delete
  27. Almtnye sy pn kna tpu.tp yg ni free oven.sy beria xmo.last2 laki cina tu kte share.krenye byr half.sbb dye nk bli induction cooker.so kna byr rm1698.tp sy byr pndhluan rm100 je.agk2 blh ke klau nk mntk blik duit tu.ckp xjd bli

    ReplyDelete
  28. IF AKK2 SEKALIAN ADE DPT VOUCHER 40% KE , RM 1000 KE , OR BELI 1 BRG DPT 2 BRG PERCUMA . TU SBNR NYE TIPUU . SBB APE SY KATE TIPU , BRG2 SBNAR HRGA DIA TAK SMPAI SERIBU PUN . PENDEK KATE LHA, ORG BERNIAGA TAKDE YG MAHU RUGI . BETUL TAK? SUME NAK UNTUNGG LAH DLM BERNIAGA. TU BKN KES PENIPUAN OK ! TETAPI, TAKTIK BERNIAGA .

    ReplyDelete
  29. salam..hri ni pun sy dah terkene kat TF Jerantut pahang...cara die jual brng mmg same ngan akak2 ckp..diorg bg vaucher 2..pastu wat2 trkjut bile sy dpt vaucher 1000..hrge induction cooker tu harge die 3388..tolak vaucher..2388.pastu sy dpt microwave ngan multi cooker..sy dh wat payment 1200..so balance ade lg 1188..bile sy terbace blog ni..sy teros kol die nk cnclkn belian..tp die x bagi..so sy ckp x pela..sy x nk jelaskn balance 1188..die kate ok jela..tp microwave yg ade kat die,die x akn bg la.(sy ambl bile dh jelaskn balance)nmpk sgt org menipu kan??hati2 warge pahang yg beli barng kat tf tu.

    ReplyDelete
  30. jantung dah berdebar2 bila dengar komen u all semua sbb tadi sy pun ade kena cam tu gak kat Pantai timur jertih...dapat voucer rm 50 n voucer rm 100 tapi yg rm 100 nie ade 2 gambar yang ada tertulis limited pakej.promoter tu buat kalut dan terkejut n terus buat call tya somebody kenapa saya punya kad mcm nie dan org sana ckp ade 20 kad yg mcm tu di Trg sempena ulangtahun syarikat n sy org yg ke 13 dpt cam tu...maknanya saya dapat pulak 2 product percuma dengan total harga rm6 ribu lebih.pas tu sy hya kena pilih 1 brg yg nak kena beli n tolak voucher yg hrganya lam rm3 ribu lebih...hati rasa x tenang tapi teringin sgt nak sbb dah rasa mcm rezeki tapi sbb nak cepat balik smbhyang sy kata sy dtg balik dan diorang mintak byr deposit booking dulu rm100 jadi sy byrlah...tapi terasa nak search internet cari product nie n terjumpalah org yang tertipu nie...tapi tul ke benda nie penipuan....? Entahlah...cam ne ek...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ptg tdi saya pun hampir2 tertipu... ops dah tertipu pun rm 100.00 sama, serupa, sebiji bulat2 mcm kes U. dpt voucer(percuma 100.00, vakum dan maicrowive) untuk dapatkan brag tersebut perlu beli barangan yang lain berharga 3000++. bayar bulanan pun tak pe.. so dia minta pendahuluan rm 300. i said no. dia turunkan 100.00. dek kerana terasa 'rezeki'. (beli 1 percuma 2)terujanya..... saya 'cair' dan bayar la 100.00, risit dah terima. ada saya simpan. katanya kalau akak jadi beli, dtg and bwa risit n duit utk ambil brg. tpi bila baca blog ni... nampaknya tidaklah nak teruskan niat...

      Delete
  31. sy hampir2 trbli...salesgirl yg jual..salesgirl 2 org klntn..sme pkje org klntn...pd sy ni sme taktk jualn...sy dpt voucher 50rgt n 100rgt...dlm voucher 100rgt 2 sy dpt free mcrowave n vaacum yg brhrga 6rbu lbh..sy akn dpt free ngn SYARAT...sy bli 1brg lg brhrga 3rbu lbh.- ngn voucher 100 rgt sy dptla 2rbu lbh....SYARAT pmbelian...dlm akaun mst d duit jminan sm ngn hrga brg yg kne bli..mknenye 3brg la klu jd bli...ni sme tktik bniaga...org bniaga xkn sng2 bg free gi2 je....pd sy hrga yg 3rbu 2la hrga utk 3brg..bkn free...dorg xkn untg klu tp2 ari wt promsi bg brg free smpi 6rbu lbh..xkn d spe yg untg..dorg kburkn mte kt spy kt trpdya...tp sbnrnye kt yg rugi...nk kate tpu mybe x sgt.cra pnjualn dorg yg mnpu kt sbnrnye....klu yg dpt brg 2 ok la lg....drpd xdpt.cm mybe hrga mmg byk beza klu nk diiktkn ngn hrga asl..sbg pgguna yg bjak kt ptt n mst tau cra pnjualn brg2 yg ble mrugikn kt...fkr dl sblm brtndk.

    ReplyDelete
  32. Saya juga antara mereka yg mudah dan cepat sgt perasan bertuah. Kalau kita fikir balik secara lebih kurang takkan penipu nak buka booth di mall kan? Tapi amg itali punya salesman and salesgirl memang boleh dapat award pelakon terbaik sebab cara diorang menipu memang ada kelass. Semua komen diatas itu juga cara yang sama saya ditipu. Huaaaa nape saya jadi bodoh sangat pada hari tu selalunya saya orang paling kental. Berhati2 pada pengunjung di giant tampoi, johor jangan terkena cam saya

    ReplyDelete
  33. saya pun baru kena tipu juga.. kat tunas manja, jerantut... nak meniaga tp tak jujur..buat2 terkejut n tlefon supervior la tanye pas2 nak ckp dgn kite n tanye saudara promoter ke...mmg tperdaya juga sbb mmg minat dgn microwave dia. tp saya bernasib baik dapat balik duit deposit
    ...tak nak dah kena tipu huaaaaaaa......

    ReplyDelete
  34. hari ne saya plak TERkena....siang ingatkan I was the lucky gal coz win a case jadi masa shop'in kat Giant Byn Baru the sale promoter approach. And seperti yg lain2, expression muka Class 1 bila kita dpt voucher RM1k + gift amt of RM3.5k. Dah excited, saya pun terguris my card for amt of RM2199 for 3 item (induction cooker, water fliter & multi purpose cooker) Lepas balik baru terFIKIR such XXXXXX. Tapi dah janji dgn promoter that in the event not happy, will rtn thr next day for FULL REFUND. He claim OK. Insyallah esok saya HARUS pergi return unless if not accepted. I am going to complain to Tribunal Pengguna which at Bgn Syed Putra, PG.....

    ReplyDelete
  35. hermmm...saya pun terkena ara yg sama kat mydin mall alor star.. beria2 je promoter tu wt muka terkejut dan excited kononnya kmi org bertuah dpt voucher rm1000. hampir rm6k++ gak abes utk 6 set product ( 2 product kena beli, 4 lagi kononnya bertuah dapat free). hermmm lemah bdn ni bila baa blog ni. saya dh tertipu rupanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa tindakan anda? Perlukah buat report polis?

      Delete
  36. same here @ tunas manja Jerantut...luckly i got my money back 100 buck deposit....thanks GOD.......

    ReplyDelete
  37. Hari ni kat The Store Bentong..ada perempuan bg free gift voucher dia ckp gi tukar la dpt mug..ingtkan voucher The Store sy pun isi la butiran semua..siap je terus dia bukak katalog AMG,promote la brg2 dia bagus2 pastu dia bg lak kupon misteri,sy pun buka la tgk2 dpt voucher rm1000 + 2product AMG,dia terkejut lak mane sy blh dpt kupon mcmtu,dah tu blh tanya lak sape yg bg kupon tu,sy dah rasa lain mcm dah sedangkan sy ngn dia je kt situ..dia bgtau klu hadiah mcmtu kena jumpe ketua dia utk penjelasan lanjut,terus sy rasa xsdp ati tgk muka dia pun dah lain mcm,ni klu duduk lg kt situ entah ape pulak lepas ni.. sy pun terus ambik semula voucher yg sy dah isi ngn butiran peribadi tu..nti xpasal2 brg xbeli hutang yg kita dpt..

    ReplyDelete
  38. daripada apa ynag saya bca kt ats ni...ermm ramai yg kata tertipu..memg kalw ikutkan mcm mne diorng dpt untung kn kalw bg percuma kalw brg tu mahal...memg btl rugi lahh kalw barang tu sbnrnya x cecah pon 3k...memg sah2 kne tpu...

    ReplyDelete
  39. Awk minat brg2ni, isilh borang, sy akn terangkn, sy simpn maklumat awk, sy pn trgkn produk ni, awk pn dgr, awk tny brp rm? sy pn jwb hrganya, sy bg voucer utk awk buka, awk buka sy pn trkejut, awk bertuah, sy pn confirmkn dgn supervisor, btul awk bertuah, awk nk balik tp x leh nk beli apa2, awk, rugi tau kalau awk x beli produk ni.. bukan semua orang dpt peluang ni.. Oklah xpe, awk letak la deposit rm500 dulu untuk aktifkan voucher. Awk pn kata xde duit, oklah, rm300? awk kata xde jugak.. Rm100? Haa boleh ke RM100? awk yg tanya.. awk bagitau 'breaking point' awk.. sy tau awk minat.. Awk pun bagi rm100 tanpa banyak tanya. 'saya tau awk x cerewet' sy suka org mcm awk. Sy tau awk xkkn dtg balik untuk beli brg ni.. tapi sy dh dpt gaji rm100 sbb berbual dengan awk.. tapi kalau awk ada rm 500 lagi best kan? hehehe tapi sy xnk jadi tamak.. deposit x boleh amik balik ya awk.. untuk beli brg saja & x boleh tukar tuan untuk voucher ni...

    ReplyDelete
  40. tak tahu nak kata apa dah.... baru semalam kena kat giant puchong bandar puteri
    dah kena baru nk cari kat internet...

    ReplyDelete
  41. Alar.. Sy pn tertipu.. Sy dh byar rm2032.80 kt giant puchong. Balance dorg akn transfer kt bank card sya. Sib bek credit card dh over limit. So dorang xleh nk scratch hbis.tpi sya dh dpt oven n induction cooker tu..huhu

    ReplyDelete
  42. saya baru kena tipu xd..rm2388 hangus macam tu je..ingat nak bagi hadiah kat mak microoven dan dapur masak tu..
    balik baru surf internet..last2 dapat tahu kena tipu..dapt baucer 1k la..bayar bulan2 la..
    moga ALLAH balas segala perbuatan terkutuk diorang..

    ReplyDelete
  43. aduuhh,,,nasib baik la tergerak hati nk search psl produk ni....ceritanya semua sama je mcm tu...konon2....bertuah....nasib gak x bwk cash byk td.....jd byr rm40 je....utk booking. sbb nk balik & bincang ngan huby dulu. fuuhhhhh......x per la...rugi rm40 je. dia ckp klu nk cancel pon bole nti dia pulangkan balik rm40 tu. tp...ase2 mcm malas je nk pegi lg...x per la kan rugi 40...dr kita rugi beribu ringgit.....thanks semua.

    ReplyDelete
  44. anyone ada no contact agent dia x?saya dpt dapur yg rosak.dari mula bl lg.bl bln march lg tp last week br buka sbb nk guna.tgk seblh je leh on.contact no agent tu da xde lam perkhdmtn da.nk claim warranty tp xtau plak kdai kt mana.tlg ye terutama yg kena kt bdr jerantut ni la.bab sy bl kt TF Jerantut dl..huhu

    ReplyDelete
  45. Sebaiknya jgn dilayan promoter kt supedrmarket. Buat dono je kt diaorg ni. Kalo dilyn makin menjadi. Buang masa org 1 hal, silap lgkah duit plak melayang. Nasihat dr mangsa yg tkena?

    ReplyDelete
  46. Saya kena tipu juga kat Tesco Alma, Bukit Mertajam, dah lapor kat kpdnkk..

    ReplyDelete
  47. Setelah buat aduan ke kpdnkk, apa tindakan mereka?

    kepada sesape yg telah menggunakan, bagus ke barangan tu seperti yg diwar-war kan?. Kalau kes macam ni memang tak de jaminan, agen pun dah lari.

    ReplyDelete
  48. Salam U alls..
    baru terkena petang tadi.. modus operandi yg sama.. mmg sebijik.. so setelah baca byk2 blog ni.. hati sakit.. sy bawa balik dua barang.. water filter and microwave.. dah bayar 2188.. so kena bayar another 1000 utk dapat kan set periuk.. nama sykt dah tukar.. jenama pun dah jadi KENZO.. terkena kat Mydin Gopeng, Perak
    Insyaallah.. akan pegi tribunal.. so untuk kes2 di atas.. mana2 yg pegi tribunal tu.. apa keputusannya??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pm sya bleh x?dragonlady8588@yahoo.com..nk dptkn info

      Delete
    2. Dapat blk duit n semua nya...tp kne bertekak sikit lahh

      Delete
  49. Hampir terperdaya tadi dpt voucher RM1k, dekat mydin nusajaya JB...cerita sama.. start sentuh hal CC trs fikir fishy.. pastu round2 tgk product die, peh cam gampang..tgk set home theater dah mcm 10 tahun punya mmg outdated, tgk periuk dah mcm zink. die ckp voucher 1k xbyk, tp tgk meja sebelah pn dpt rm1k, buat terkejut beruk plak bila tgk kite dpt 1k... mcm2 hal sekarang..

    ReplyDelete
  50. sy pun dh terkena kat mydin kubang kerian,klntn tadi...modus operandi sebiji mcm korang sume...firstly dpt voucher pastu promotewr tu xprcaye..waaaa..

    ReplyDelete
  51. ermm..sy pun sama gak kne camni..tp apa leh buat coz dah termasuk perangkap..kne wat payment rm3k++ utk jumlah brg bernilai rm12k..(tah ya tah tidak sampai rm12k)hanya TUHAN yg dapat membalas setiap perbuatan org2 berkenaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun mcm sis jgk..dh trkena..bayar cash rm1200,pastu kononnya hold duit kt atm card rm2000 tuk gerento,lpas bank col dlm masa sebulan akn dpt balik duit tu,then bru byar intalment,smpai skrg hampeh,tp naseb baik dh amek brg2 tu,klu hrapkn dia antarkn kt umah rsanya lg meroyan sy ni pg cari diaorang,hmm,rm3200 utk elektrik cooker,vakum,water dispenser,multicooker,body massage n set periuk kenzo..mcm puas ati jgk coz dpt brg walaupun cam xberbaloi beli brg harga riban2 ni..

      Delete
  52. ermm..mula2 soh p tukar voucher tok dptkan cawan..than bg dpt lg 3 voucher dgn nilai rm1k, rm100 dan rm50..(promoter wat muka terkejut n siap call bos nak bg percaya yg cust dpt voucher rm1k..bos said " voucher rm1k hanya terhad utk 8 cust bertuah utk seluruh m'sia)after that dgn voucher rm1k leh dpt percuma brg dgn nilai rm3k++..dgn syarat kena aktifkan voucher rm1k..sy pilih microwave oven dan dpt lg percuma multi cooker..bila buka multi cooker ada terselit 2 VIP cad yg mana sy hanya perlu byr lain dgn harge rm700 shj..ermm tertipu sudah

    ReplyDelete
  53. Astaghfirullahhalazim..sy baru je terkena ni..baru bayar half (1.7k)..balance die suruh bayar kemudian ntok dptkan free oven n set periuk..boleh x kalo sy tanak bayar balance tu n pegi ckp dgn diorg sy nk cancel semue tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh jew sye wat mcm tu lah mula2 dia kate x boyo dia x bg bry yg blm amik.jd sye kate nak wat tuntutan di tribunal terus dia pulang kn lik witt tu

      Delete
    2. Nak tanya ye. Mcm mana nak tuntut balik duit saya? habis 2800 lesap. Sy nak duit saya balik. dah pokai habis. padahal brg2 dia tak pakai2 lg. tlg bagi info sikit. no contact pn tak dpt. mcm nak cari syaitan2 yg tiou sy ni?? sakit hati sgt2.

      Delete
  54. Ya Allah! Sy baru je terkena..lps blk keje,sy terus pegi giant sg chua nk beli barang2 dapur..lps bayar cashier,tetiba dtg sorang pompuan cina kasi sy hadiah.dia ckp bkn kena bayar pon hadiah ni,just isi survey form aje.sambil2 tu dia explain pasal produk yg dia display tu,dapur magnetic n microwave oven.memule sy mls nk layan pastu dia ambik hadiah yg dia kasi sy tu n tgk ade 2voucher,discount rm100 n free microwave.kat situ ade 2 org,sorang lg cina laki..mase sy bukak voucher free oven tu,dua2 org tu buat2 tekejut n x pecaya, terus call manager bg ckp dgn sy..sy dgr2 n buat2 x paham.dia tambah lg 1 brg free,set stenless steel cookware,bank cimb sponser..last2 sy cair gak..kononnye lucky day sy dpt voucher tu arini 1/3/13.padahal hari malang sy..melayang rm1.7k akibat beli microwave yg bernilai rm3k++..sy byr half dlu sbb x cukup cash mase tu.lg half boley bayar ansur2 n xde bunga2 cinta..lps byr balance tu,baru dpt microwave yg free tu,kononnye sy nk kasi mak..sampai je kat rumah,hati sy tergerak nk cari pasal produk diorg ni..name comapany VINZTON CONCEPT..brand microwave yg sy beli tu AMG Microwave Oven..name n brand yg sy x penah dgr pon..google punye google xde jmpe pape pon just blog pasal penipuan ni je..rase mcm nk nanges sbb tertipu.tdo pon x lena,asyik pk pasal penipu 2ekor tu.esok nk ke mlake plak.ni tgh pk nk call ke nk serang je diorang kat giant aru sabtu ni..hurm..

    ReplyDelete
  55. Ya Allah! Sy baru je terkena..lps blk keje,sy terus pegi giant sg chua nk beli barang2 dapur..lps bayar cashier,tetiba dtg sorang pompuan cina kasi sy hadiah.dia ckp bkn kena bayar pon hadiah ni,just isi survey form aje.sambil2 tu dia explain pasal produk yg dia display tu,dapur magnetic n microwave oven.memule sy mls nk layan pastu dia ambik hadiah yg dia kasi sy tu n tgk ade 2voucher,discount rm100 n free microwave.kat situ ade 2 org,sorang lg cina laki..mase sy bukak voucher free oven tu,dua2 org tu buat2 tekejut n x pecaya, terus call manager bg ckp dgn sy..sy dgr2 n buat2 x paham.dia tambah lg 1 brg free,set stenless steel cookware,bank cimb sponser..last2 sy cair gak..kononnye lucky day sy dpt voucher tu arini 1/3/13.padahal hari malang sy..melayang rm1.7k akibat beli microwave yg bernilai rm3k++..sy byr half dlu sbb x cukup cash mase tu.lg half boley bayar ansur2 n xde bunga2 cinta..lps byr balance tu,baru dpt microwave yg free tu,kononnye sy nk kasi mak..sampai je kat rumah,hati sy tergerak nk cari pasal produk diorg ni..name comapany VINZTON CONCEPT..brand microwave yg sy beli tu AMG Microwave Oven..name n brand yg sy x penah dgr pon..google punye google xde jmpe pape pon just blog pasal penipuan ni je..rase mcm nk nanges sbb tertipu.tdo pon x lena,asyik pk pasal penipu 2ekor tu.esok nk ke mlake plak.ni tgh pk nk call ke nk serang je diorang kat giant aru sabtu ni..hurm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kisah kite...cerita awak btol2 sama n tpt yg sama ngn saya....saya baru terkena ahad lps n baru arini (selasa) saya terjumpa blog nih...sedihnya...apa tindakan awak??

      Delete
  56. Salam 1 Malaysia wat smua yg teraniaya ye..sy & isteri ngan anak2 kan baru trkena beli jenama kenzo,induction cooker hrga 3380rm percuma,dpt voucher rm1k+rm50..so beli kenzo cookware dpt 1 percuma body masager jenama Ekay,lps tolak free voucher tu kena jelaskan 2100rm ,kami bayar tunai tau..yg lebih hangat lagi sy dptlh pulak 1 vocher lgi,lps dikoyakan dptlh rm200 + 2 barang percuma lagi ia itu vacuum dan Microwave Oven lah pulak dgn syaratnya kena beli 1barang utk di aktifkn agar dpt barang percuma tu so saya byr 50rm deposit dulu dan janji nak bayar balancenya 3100rm some where next week..jumlah kseluruhan smua barang RM 15K lebih tau..so saya cuma bayar 5k tunai dan dpt 5 produk + 2 free item,adakah saya dlm golongan kena tipu jgk ke..modus operandi mereka same je..kat kipmart masai tau..so tu jelah kisah saya..just to share with you all my brothers and sisters..may ALLAH bless you all..wasalam

    ReplyDelete
  57. Hari ini mereka dekat tropicana city mall pj dekat luar cashier Carrefour, opp caring pharmacy, Ada stall jual benda kenzo guna cara sama. Bagi free voucher then pura surprise Ada voucher free vacuum Dan induction cooker

    ReplyDelete
  58. salam, 2hari lepas my mom pun kne kat the store teluk intan. jalan cerita sume nye same, tapi kan my mom dapat 2barang, filter air n induction cooker dengan harga rm2199. so kt sni sy nak tanye berbaloi ke harga tuh untk barang2 tuh. then my mom tak kne pun bayar deposit apa2, dan barang tuh mmg terus dapat, cume everymonth my mom kne bank in kan duit dlm accnt org rm62 selama 32 bulan. dorg tak swap kad crdt or amik duit dlm bank pun. cume check baki sama ada mymom ada duit atau tak, supaya barang2 tuh my mom akan bayar. so kt sni, saya tak paham jenis penipuan macam mane? adakah my mom pun kne tipu? sbb sebelum ni beli filter air tub pun nak dekat seribu lebih gak. anyone?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah cek lum baki dlm acc yg dia kate nak tengok tu ado lg kew x.sbb mse sye aritu pun dia kate nak tengok baki jew tp abis wit dia amik.klu baki x luak kire ok lah kn brg hutang mmg bebaloi lah harga mcm tu huhu 'tp mcm tak pecya jew dia ble bg brg mcm tu jew klu x bayar mcm mane.ape garento nye

      Delete
  59. wahhhhhhhhh
    dah terkena tadi kat mydin gopeng....dah bayar deposit rm100..tergerak hati nak check internet....hanginnye satu badan bila baca blog ni trus call agen td...tanya boleh x sy nak ambil blk deposit....tu je....dia ckp dah sign contract...then sy tanya lg soalan sama dengan nada sedikit ketawa....dia kata nak tanya bos dl....sy bgtaw apapun sy akan dtg blk esok....well....tgk la esok jd macam mane....

    ReplyDelete
    Replies
    1. so dia ckap ape?sy dah g tribunal tgu je la..duit yg dorg ckp sbg gerento tu tipu daya dorg je...sy akan trus update hal seterusnyer

      Delete
    2. Samala..mri kita sma2 wat report..pm sya er dragonlady8588@yahoo.com

      Delete
  60. chenta Nora jom jom..ainain10@rocketmail.com

    ReplyDelete
  61. salam kwn2 semua..sy pun pnah kene gak thun 2010 dlm bulan 8 and jalan cerita pun sama dgn kwn2 yg senasib 2...sy terkena kat mydin kubang kerian and tlh kerugian dlam rm3000+++ debit dr kad bank konon2 sbg warranty and akn dpt blik duit 2 slpas 2mggu and pastu bru mula buat byran bulanan...blik dr bli brg2 trus search kat internet and bru tsedar yg diri ni kene tipu n keesokannya pegi smula kat tmpt 2 and trus amik gmbr salesgirl 2...nk buat report tp xberani sbb pembelian 2 dh tertulis dlm resit pembelian..huhu..sedih sgt2 sbb penipu 2 org melayu yg keje dgn cina...kesian family diaorg yg mkn pkai duit haram 2...moga2 mereka mendapat hidayah dr Allah and insaf sblm terlambat!

    ReplyDelete
  62. Salam. Sy pun baru jer terkena td ni. Terkilan sgt rasa! Taktik lakonan mmg sbijik same mcm cerita2 kat atas. Mula2 sy mmg ingat hr ni hari bertuah..tapi sy dah start syak dorg mcm berlakon bila siap ade free pakej pelancongan lah ape la.. Sy terus amik henpon nk google pasal produk kenzo. Tp internet lak slow nk mamposss kat situ. Loading tak sdh2. Pastu anak lak meragam. So sy abaikan je la. Bile balik je umah sy terus google then jmp lah entry2 penipuan ni. Rupa2nya mmg btul firasat sy. Haihh..terkilannye. RM4k++ gak melayang td. Masalahnye kalau betul produk tu berkualiti sy tak kisah. Tapi mcm cap ayam je. waaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  63. korang ni dok asyik bercerita pasal yg terkena....macam BODOH je aku bace...xde sorang pon ke yg blh cerita macam mane klu dah kena tipu,,,ape yg patot dibuat..bukan lagi tambah cerita aku kau pon kena tipu....penuh wall ni dgn ayat ayat aku kena tipu tp xde sorg pon yg cerita aku kena tipu jugak tp aku buat macam itu ini and dapatkan balik DUIT aku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon setuju....korang seronok cerita pasal korang kena tipu....tp dlm ramai2 korang ni xde sorang pon buleh cerita tindakan yg penah korang buat utk dapatkan balik DUIT korang...ITU YANG PATUT KORANG CERITA & KONGSIKAN

      Delete
  64. Kna pg tribunal dlu..cri tribunal negeri korg..pd yg bru kne g blik tmpt 2 mx die void blik klu dorg x nk ckp xpelah kite ikt undg2..tp mst bertegas nk dt blik full refund..jgn isi ape2 borg cancel sb dlm 2 pun dorg msh nk tpu korg lg..k ape2 sila emel ainain10@rocketmail.com..

    ReplyDelete
  65. http://yangasuffian.blogspot.com/2012/08/amg-italy-roset-germany-kitz-bahagian-2.html?m=1
    Kt sni byk cara2 kes sy pun sdg bjln

    ReplyDelete
  66. so, kalau xnak terkena hati2 la...jangan bodoh dan terlalu tamak...kalau dah terkena jgn marah dorang...marahkn diri sendiri...

    ReplyDelete
  67. ini namanye taktik sales...so pada makcik2,pakcik2,akak2,abg2 kalau dah terkena 2 duduk diam saja lar...nak buat mcm mna pom mmg xdpt...klau report tribunal,pengguna sklipun kita msti kalah punya....coz cara mereka berniaga ada lesen dr kerajaan..sekian terima kaseh...

    ReplyDelete
  68. Eh...mak saya pun tertipu...byr cash 1k..n crdit card almost 3.5k..skrng brg tu ade lg kt uma..msih blom guna..bru je kena..dlm 3mgu lepas..diaorg jnji nk return blk duit dlm msa 2mgu...now dh 2mgu..sy nk uat report polis n fight at tribunal...nasib sy jmpa blog ni...tq semua....beware la lps ni

    ReplyDelete
  69. Sekarang mereka berada di Giant Kuala Pilah...jenama kenzo. Berhati2 yer..mak saya kena kt tmpt ni lah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saye kene kat sini gak dah dpt dah duit lik .alhamdulilah.g teribunal pilah dia kate kite plak yg salah.akhir mlas betekak ngan pegawai tu mintak borang kuning nak wat aduan jew.isi borang byr 5 ingit suh dia fail kn pastu bwk borang tu g kat penjual tu terurus dia kate dia bg lik lah x yah g makakamah bgai senangjew dpt cek'sye pulang brg lik amik cek tp seye wat surat rasmi ngan dua saksi mengatakan sya dah pulang brg n akan batal kan tuntuan ditribunal setelah cek ditunaikn takot cek tendang plak kn hehe.alham dulilah semua selesai

      Delete
  70. السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه saya ayu kustiani, saya pun baru tertipu juga la, kalau baca komen2 diatas..saya pelajar USM drpd banda aceh, saya beli barang sebesar 1972Rm duit suami saya..sy tinggal dinibong tebal, kemudian beli barang di apollo parit buntar..selalunya sy tak pernah ambil2 voucher ni..tapi macam terhisir pulak sebab adek tu kelakar jg..last2 belilah sy barang krn dpt 2 free, tambah 100rm voucher kena tolak, dan disitulah sya tolak untuk cookware seharga 3199, dia cakap dlm 2week duit sy balik dan dpt Credit card hong leong bank..untuk bank in yg tiap2 bulan tu..suami ada cakap kita ni bukan org malaysia, selalunya tak boleh nak credit apa2 barang..sales tu cakap ini bukan..macam belu rumah or kereta..last2 sampai rumah baru buka web en tengok kes penipuan macam ni..sedih sangat bila tengok wajah anak2 saya, krn *lmost 2k boleh buat biaya hidup 1 bulan..rasa2 macam tersihir..masya allah..ada yg boleh bantu saya..pm sya di ayukustiani@gmail.com or phone number 0164817554...harap2 ada yg boleh bantu saya, dah buntu merasa bersalah..sedih sangat..

    ReplyDelete
  71. =========================
    Makalah Restoran TOP..
    ==============
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
    ~
    ..Bukan SULAP bukan SIHIR
    Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
    paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
    murah & mempunyai tingkat pengembalian modalyang sangat singkat.
    Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
    BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
    ~
    Anda akan mendapatkan :
    -. Gerobak
    -. Peralatan masak bakar
    -. Peralatan masak goreng
    -. Kompor, tabung gas & regulatornya
    -. Brosur
    -. Spanduk
    -. Poster
    -. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
    -. Kaos
    -. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
    Materi inti :
    ~ Tata cara persiapan pembukaan outlet.
    ~ Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
    ~ Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
    ~ Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
    ~
    Silakan kunjungi web kami:
    ~
    www.tulanglunakgerobakan.com
    ~
    atau :
    SMS Center: 085781037499
    Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
    08561070103 (Indosat)
    081806396669 (XL)
    021-94946600 (esia)
    021-70264774 (Flexi)
    Kantor: 021-4759274
    PIN BB : 28C97C54
    email : bumi.amrita@ymail.com
    ~
    & dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
    Menu-menu andalan kami adalah :
    1. Ayam Bakar Tulang Lunak
    2. Ayam Goreng Tulang Lunak
    3. Pepes Ayam Tulang Lunak
    4. PepesCeker Tulang Lunak
    5. Bebek Bakar & Goreng
    ~
    Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
    - Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
    - ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
    dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
    ~
    Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
    1. Program Dalam Kota
    2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
    Terdiri :
    -. Paket Usaha Standar
    -. Mesin Presto
    -. Training Produksi
    Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
    Info lebih lanhut bisa dilihat di :
    http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
    ~
    Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
    4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
    2 pepes ayam tulang lunak
    2 pepes ceker ayam tulang lunak
    2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
    ~
    Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
    & dan calon mitra bisa langsung diskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
    ~
    Tunggu apa lagi langsung silakan order…
    ~
    SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
    ~
    ~

    ReplyDelete
  72. aku dh xkesah dh kena tipu ke x...skrg mak aku dh byar abes dh...mak aku dpt oven 1,dapur 1,pastu yg mcm kipas tu 2 bijik..tp mak aku byar 1000 je utk sume tu....org tu ckap smua skali 10k,tp sbb mak aku dpt voucher tu r mak aku kene byar 1k je utk seme brg tuh...gila ar men tipu2 org nih....kes ni jd 2 tahun lpas...so skrg aku bru try2 nk guna oven tuh..mcm mane nk guna aa?hahahha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyelah.... dh kne tipu satu hal... nk guna satu hal.... ada sapa2 yg dh penah guna mikrowave tu... ? Cmne

      Delete
  73. Br td dkt perak seri iskandar. Br bg deposit rm50. Mmg nasib baik x byr full. Tp esok nk try ambik duit tu. Bg yg terkena bkn bodoh, tp ditipu.kiter dipush dan disogok dgn mulut manis.

    ReplyDelete
  74. sy nk tnya.. kebykan kes kt sni kes kba tipu brg kn.. brg murah tp jual mhal.. sy nk tau, brg2 tu tiruan kah? or msih ori tp dijual dgn hrga mhal? mcm jenama kenzo di tesco mergong.. msih ori ke brg2 diorg.?

    ReplyDelete
  75. hai...
    kalo dh byr guna kad kredit camne nk kensel yer??saya salah sorg mangsa tu...sedeyyy woo...plz2 bantu saya

    ReplyDelete
  76. 1 ja nak komen pada semua..... SIBODOH YANG MALANG.!!!!! Belajar tinggi tapi benda cam2 pun boleh terkena....Orang2 macam korang ni selalunya bukan belagak pandai kew,tapi camna leh terkena?kalau aku terkena cam2 cnform smbunyi bawah katil ja xpun terjun banggunan kepala dulu....yela malu sebab belajar tinggi2 tapi leh terkena ngan budak2 yang taraf SPM. HaHAHAHAHA NI x,leh plak bangga share pengalaman terkena.. PELIK2. HAHAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh lah ko ni, diorg share pengalaman tu supaya dapat pengajaran kat org lain supaya tak tertipu sama.... ko ni mmg berlagak lah... nnt ko terkena baru padan juka

      Delete
  77. as-salam semua,
    aku pun terkena jugak tadi kat giant nilai.. aku malas nk cerita pengalaman tu, sbb mmg sebijik mcm yg kat atas2 nie.. yg aku nk kongsi kat sini ialah cara aku minta balik duit aku.. aku gi balik jumpa sales person tu, then buat kecoh sikit pastu korang gertak dia kata korang dh siap2 buat report polis.. yg penting jgn bagi muka kt org2 cmnie..

    ReplyDelete
  78. Sy pun dah tkena byr 2888
    Dpt 4 brg.tp sy dh bt aduan penguna.skg mereka sdg myiasat.

    ReplyDelete
  79. Salam ada sapa2 pnah terkena tak dkt star prade alor setar. Sy pn mcm yg diatas sy dpt voucher 40% dgn syarat bli satu brng not dpt induction cooker percuma. So sy perlu byr 1919.40 utk 2 brg tu tp sy ckp xda duit, dia ckp Xpa blh booking dl dgn byr deposit 200 not sy blh bw blik multi cooker. Bla dh byr full payment br blh dpt induction cooker n water filter. Lpas sy blik br teringin nk google brg ni. Lpas bca smua ni rasa dh tertipu. So da sapa2 blh kongsi pndangan tak mcm na nk bt? Nk dpt balik 200 tu. Blh email dkt ct.nanadz86@gmail.com

    ReplyDelete
  80. Tipah tertipuuuuu...... lpas bc blog ni bru sy sedar sy pn da jd mgsa .taktik yg sma .sy kna kt giant seksyen 7 shah alam .2 days ago .dorg mtk deposit rm100 since i dont hve a credit card .sy dpt voucher rm100 and free microwave oven .syarat nk tebus free gift tu kna beli 1 of the item .item tu plak katanya bleh guna free 3month tnpa byran n kalo x bpuas aty bleh pulangkn blik .n free gift bleh simpan smpi ble2 .tp xleh amik ag sbb dorg nk wt kad ape ntah .nti kna byr bulan2 gna kad tu .adoyaiii nsb bek tgerak aty nk search sal pduct tu .mmg sah da kna tipu ni .rugi rm100 .i need some help .pliz pm sy dak.cwit@gmail.com

    ReplyDelete
  81. assalam.sy br kena di tesco melaka central.guna product eway.sebarkan.

    ReplyDelete
  82. mintak bantuan laporkan pada pihak berkuasa sapa yg ada pengalaman..mesti ramai yg akan kena

    ReplyDelete
  83. sy pon terkena hbis melayang 300
    tp rasa semacam je tempat 2.. ramai yang terkena dari tahun 2010 lagi tapi hairan kena ia tetap wujud.. mereka mengguna kan taktik seperti memberi barang kecik secara pecuma pas2 mix tolong isi borang soal selidik padahal nk perangkap magsa.. yg buat 2 org melayu sendiri sangup dia org makan duit haram.. sedih.. macm mne nk buat aduan nie supaya orang2 mcm nie kena tangkap

    ReplyDelete
  84. kwn2 sy br kna kat econsave dkt kg melayu subang ney. deposit 100.sebijik mcm tukang punya emel cwit@gmail.com tu..suami sy dpt boucher 400 sy dpt free oven harga 3288 tu..pastu depa terkejut konon.. utk active voucher kna pilih 1 brg.. pastu tanya kad kredit la n dlm bank ada 3188 dak(harga brg yg dipilih).. sy ckp xda..pastu dia ckp nk tkg bt kad utk byq bln2.. brg free tu xleh wak lik lg.. yg juai tu smua org Kelantan pompuan sorg sabah..slalunya sy xbenti klu ada tukg juai pgl dah laki sy benti sy pon terjebak la.

    ReplyDelete
  85. lupa nk tulih.. depa call bos utk confirm pastu gtaw ada 5 sj voucher yg dpt free tu..

    ReplyDelete
  86. Mknanya sy pn terkena r ni..tp ni jenama EWAY....Adoiiii,hbs duit dh r nk gna...

    ReplyDelete
  87. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  88. Awal bulan februari dulu saya ada terkena. Lebih kurang sama ceritanya. Produk EWAY dekat area kempas. Lebih kurang rm3000++ sampai sekarang tak dapat lagi duitnya. Janji cuma 2-4 minggu. Tapi sampai sekarang ni duitnya tak dapat2 lagi. Macam mna ni? Klau ada yang terkena di tempat yg sama,n product yg sama, tlg pm sya

    ReplyDelete
  89. Sy baru terkena smlm rm1000 melayang..tapi dia kasi induction cooker jenama fijison japan..jalan cerita yg same..dapat voucher..promoter bt2 call boss dia..trkejut..last2 dia swap duit sy rm1000...huhuhu...menyesal x sudah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tmpt.sye kene mydin kulai..promoter orng kelantan..kedah..terengganu..melayu.semua....kesian la...

      Delete

Related Posts with Thumbnails

Terimakasih. Sila kembali lagi...