Klik DapatWang $ Nuffnang kat sini sebagai sokongan kepada saya.Terimakasih...

Monday, April 12, 2010

Ciri-ciri penyewa rumah yang baikAlhamdullilah, rumah yang saya iklankan last 2 weeks, akhirnya hari ini ada yang confirm nak sewa. Sebenarnya kali ni kami cuma letak iklan dlm mudah.com , facebook dan dlm blog ini. Sebenarnya ramai dikalangan student UITM yang mahu sewa tapi kami kena selektif sikit, kami target untuk family sahaja. Dari kalangan family pun, ramai jugak yang call tapi ramai mintak kurangkan harga.

Di sini saya nak share ciri2 penyewa yang baik (dari pengalaman yg lepas).
1. Penyewa mesti ada pekerjaan yang tetap.
Kalau student, time cuti semester, bayaran selalu tak cukup. kadang2 diorang bagi alasan kawan cabut lagi, so tak cukup member- bayaran tak cukup lagi.

2. Penyewa dapat bayar on time , ikut perjanjian. Selalunya saya buat perjanjian, penyewa mesti bayar sebelum 7 haribulan.

3. Penyewa menjaga rumah kita macam rumahnya sendiri. Kalau ada sikit2 rosak, terus dia perbaiki tanpa pengadu kepada kita. Kita pun tak rasa pening kalau sikit2, penyewa memberitahu kat kita.

4. Penyewa dapat hidup dalam suasana kejiranan. Jiran tak komplen pasal penyewa kat kita.Related Posts by CategoriesWidget by Scrapur

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Terimakasih. Sila kembali lagi...